Prvo hrvatsko specijalizirano VR kino Davora Rostuhara stiže u Gospić
Picture of KIC

KIC

Kulturno Informativni Centar Gospić

Picture of KIC

KIC

Kulturno Informativni Centar Gospić

Prvo hrvatsko specijalizirano VR kino Davora Rostuhara stiže u Gospić . U svojem najnovijem projektu Rostuhar pomiče granice multimedije i pripovijedanja s prvim hrvatskim dokumentarnim VR filmom „Lovci sakupljači“

Od 15.-19. srpnja na Trgu Stjepana Radića u Gospiću od 17:00 – 23:00 moguće je pogledati navedeni film, a cijena ulaznice po korisniku iznosi 5 eura. Gledanje filma osmišljeno je na način da maksimalno 10 osoba po projekciji uz specijalne VR naočale (virtualna stvarnost) gleda film te se teleportira u Tanzaniju u pleme Hadža – jedno od posljednjih živućih plemena lovaca sakupljača.

VR KINO jedinstveno je mjesto na kojem možete pogledati ovaj dokumentarni film snimljen tehnologijom virtualne stvarnosti koja prikazuje prizore u 360º i 3D.

Glavni fokus kina je na stvaranju osjećaja imerzivnosti, odnosno potpune perceptivne unesenosti koja posjetiteljima omogućuje stvarni doživljaj prizora koji ih virtualno okružuje.

Preporuka za gledanje filma, nije namjenjeno za djecu mlađu od 7 godina.

U sklopu održavanja VR KINA, u Kulturno Informativnom Centru Gospić, javnoj ustanovi za kulturu 15. srpnja u 19 sati,  održat će se i multimedijalno predavanje najčitanijeg hrvatskog putopisca i multimedijalnog pripovjedača Davora Rostuhara pod nazivom “Lovci sakupljači VR”, koje je ujedno i uvertira u ljetno VR KINO na Trgu Stjepana Radića. Ulaz na predavanje je slobodan!

Share Post:

Ostale