Radio Gospić

Na frekvencijama 97,1 i 105,7 MHz  kao i  putem interneta, SLUŠAJ DRUGAČIJE!

Slogan je to Radio Gospića koji djeluje u sklopu Kulturno Informativnog Centra Gospić od 1. travnja 2017. godine. Program Radio Gospića temelji se na potrebama i interesima slušateljstva na području Ličko – senjske županije. Cilj nam je pozitivno utjecati na sve aspekte kvalitetnog življenja, pružiti Vam dobre vijesti i dobru glazbu, pokriti dnevne informacije i aktualnosti naše Županije, te promovirati Vaš rad.

Program se u pravilu izvodi po konceptu „one-man show“, uz razgovore s gostima u studiju ili putem telefona, uz snimljene priloge s terena, a razvrstan je u sljedeće skupine:

  • informativni program,
  • zabavni program,
  • glazbeni program,
  • obrazovni i program za djecu i mlade,
  • umjetnost i kultura,
  • sportski program i
  • audio komercijalna komunikacija.

Informativni program predstavljaju aktualni, objektivni i profesionalni programski sadržaji. Isti se realizira kroz format emisija vijesti (do tri minute), samostalnih novinarskih priloga i/ili izravnih reporterskih javljanja (do pet minuta), te kroz tjedne preglede i aktualna gostovanja u programu.

Zabavni program proteže se tijekom cijelog dana s ciljem prenošenja pozitivne energije slušateljima i dodatnog elana bez obzira gdje se nalaze, što rade i kako nas slušaju.

Glazbeni program je izuzetno važan jer uvelike određuje slušanost i doživljaj radijske postaje. Kroz glazbeni program nastojimo što više promovirati domaću glazbu, a naš glavni glazbeni urednik su naši slušatelji. Sam program bogat je i raznolik, a omjer domaćih i stranih hitova je 70:30.

Obrazovni i program za djecu i mlade predstavlja značajan segment našeg programa obzirom da je naša uloga velikim dijelom edukativna, a djeca i mladi su nam izuzetno značajna „publika“. Realizacija ovog dijela programa uglavnom se  provodi u suradnji s vrtićima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima te udrugama i institucijama koje na prvom mjestu imaju edukativnu funkciju te skrb i brigu o djeci i mladima.

Umjetnost i kultura imaju više nego dobru zastupljenost u programu Radio Gospića, samim time što je Kulturno Informativni Centar Gospić javna ustanova za kulturu koja organizira razna kulturna događanja i ima dobru suradnju i povezanost s udrugama i ustanovama u kulturi na području Ličko-senjske županije. Gotovo svaki događaj, akcija ili manifestacija koja se organizira na području Ličko-senjske županije ima značajnu minutažu u našem programu, kako uoči, tako tijekom i nakon događaja.

Sportski program usmjeren je praćenju rada klubova i udruga, najavljivanju utakmica te donošenju rezultata u kratkim emisijama i rubrikama „Sport info“ i „Sport nedjeljom“. Također, promovirat ćemo dobrobiti bavljenja sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

Audio komercijalna komunikacija emitira se u oglasnim blokovima, sukladno Zakonu o elektroničkim medijima, do tri minute u jednom satu. Upravo iz tog razloga Radio Gospić nudi Vam nešto što niti jedna druga radio postaja na području Ličko – senjske županije ne može ponuditi, a to je reklamni prostor u kojem se Vaša reklama ne gubi u moru drugih.

 Slušaj drugačije!